ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гладуването спира рака

Американски учени доказаха, че ракът може да бъде спрян чрез гладуване. Съкратеното количество калории, поемани от пациента, намалява риска от разпространение на метастази и увеличава шансовете за продължаване на живота.

Woman_cancer-1024x768Екип от Thomas Jefferson University в САЩ е работил продължително време в тази посока, информират от medikforum.ru. Твърдението е доказано по отношение на трайно негативния рак на гърдата – един от типовете злокачествени изменения в млечната жлеза, който е най-агресивен. Тройно негативният рак на гърдата обикновено убива жертвите си, защото много рядко реагира на съвременните лечебни технологии. Среща се у една от всеки пет жени с рак на млечната жлеза.

Една от теориите, обясняваща въздействието на глада върху болестта, се изразява в убеждението, че гладът укрепва тъканите около тумора. Много пациентки с рак на гърдата провеждат хормонална терапия, за да блокират растежа на тумора. Освен това им инжектират стероиди за предотвратяване на вредните ефекти от химиотерапията. И двата типа процедури обаче ускоряват метаболизма, като в същото време започва натрупването на килограми. В първата година след старта на лечението от рак на гърдата пациентките прибавят 4-5 килограма към обичайното си тегло.

По-стари изследвания сочат, че наднорменото тегло при жертвите на болестта намалява ефекта от лечението. Натрупалите допълнителни килограми по време на процедурите са с лоши прогнози. При споменатото изследване една група мишки с рак на гърдата били поставени на диета с редуцирани калории. Намаляването на калорийността с една трета се оказало достатъчно, за да се намали рязко производството на ракови клетки и разпространението на болестта по целия организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *