ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Иван Стоянов сериозно се замисли над думите на лекарите

Китаристът Иван Стоянов е решил сериозно да се отнесе към препоръката на лекарите и да свали поне малко от очевидно излишното си тегло

Иван Стоянов – Ванката, както е известен сред феновете китаристът от „Ку-ку бенд“, обича да се шегува с наднорменото си тегло, но след като лекарите едва го спасиха от инфаркт в края на миналата година, вече е решил да промени нещата, пише БЛИЦ. Точно заради излишните си килограми Иван Стоянов страда от високо кръвно. В типично своя стил китаристът, който извън шоуто е преподавател по бас китара в Музикалната академия, обича да говори, че харесва своята „форма“ и съвсем не са по неговия вкус модните спортни увлечения и прехвалените диети на звездите.

Иван Стоянов
Иван Стоянов сериозно се замисли над думите на лекарите

Обаче с наближаване на летните горещини все по-настоятелно лекарите препоръчват на всички да се освободят от излишните килограми. От наднормено тегло днес са засегнати близо 29% от жените и 40% от мъжете у нас. Данните ще бъдат изнесени на европейски форум по въпросите на затлъстяване, който ще се проведе в столицата през последните дни на май. Наднорменото тегло е световен проблем, който повишава риска от сърдечно-съдови и други заболявания, като хипертония, диабет, инфаркт, ранна атеросклероза и инсулт. Близо 600 експерти и специалисти от цял свят по въпросите на храненето,  си дават среща, в опит за успешното решаване на проблема.

След това в курорта Албена започва и поредният 10-ти симпозиум по въпросите на затлъстяването. Точно на Деня на детето в столицата ще се проведе инициативата за опазване на децата и приучването им към здравословен живот. Националните традиции в храненето на българския народ са предпоставка за балансирано хранене. Последните изследвания на типичните за региона рецепти за приготвяне на храни, поставят „балканската диета“ на нивото на средиземноморската. Например лютеницата е същинска антиоксидантна „бомба“, а гювечът, приготвен от всички видове български зеленчуци – с месо или без, е наистина здравословна храна, каквато диетолози и лекари настоятелно препоръчват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *