Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОЛОПЕГ / OLOPEG

Съдържа макрогол, натриев цитрат, лимонена киселина, натриев хлорид, калиев хлорид, аромати, пречистена вода.

Olopeg-koncentratПредназначение

ОЛОПЕГ е концентрат за приготвяне на разтвор за перорален прием. Ефективен при запек; прилага се при подготовка за оперативни интервенции или колоноскопия.

Как се приема

ОЛОПЕГ е концентрат, който се приготвя за приложение чрез разреждане с вода. Количеството на водата следва да бъде 4 пъти по-голямо от това на лекарствения продукт. Дозировката и начинът на прием се консултират с лекар и зависят от възрастта и естеството на проблема.

Стандартното количество на концентрата за деца от 2 до 4 години е 7.5 до 15 мл; от 4 до 8 години – 15 до 30 мл; от 8 до 18 години – 20 до 35 мл. Започва се при минималната препоръчана доза, която при необходимост и липса на ефект се увеличава до максимално допустимата за възрастовата група.

Възрастни приемат при запек продукта 2-3 пъти дневно по 25 мл концентрат, разредени с по 100 мл вода.

Потребители в напреднала възраст могат да приемат веднъж дневно по 25 мл концентрат, разтворени в 100 мл вода.

При подготовка за диагностично изследване на червата или предстояща хирургична интервенция ОЛОПЕГ се приема по специална технология, като подготовката започва ден по-рано. 2-3 часа преди приема на първата доза разтвор следва да се прекрати всякакъв прием на твърди храни. Приготвя се доза от прочистващ разтвор от 200 мл ОЛОПЕГ и 800 мл вода. Разтворът се приема на дози от около 200 мл на всеки 10 минути. За пълно изчистване на червата са необходими 3-4 литра такъв разтвор. Червата се считат чисти, когато секретът от тях стане прозрачен.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции – сърбеж, обриви, дразнене в гърлото, преходна кашлица, ако имате непоносимост към някоя от съставките на продукта.

Приемът на ОЛОПЕГ стимулира чревната активност, поради което е честа реакцията “къркорене”, спазми и болки, подуване, газове. Допустими са повръщане, промени във водния и електролитния баланс, дразнене и болки в ануса.

Съобщавано е за вътрешни кръвоизливи, разстройства на съня, аритмия или тахикардия.

Тъй като приемът на голямо количество течност за кратко време при пълно прочистване на чревния тракт действа натоварващо, редно е да се наблюдава работата на сърдечно-съдовата система. Същевременно се случва и голямо изхвърляне на течности; стресът, който търпи организмът, може да стимулира и други странични ефекти. Ако е налице някакво смущение, чувствате се зле или имате чувството, че състоянието ви се влошава, на всяка цена потърсете лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

Препаратът да се прилага с особено внимание при пациенти в старческа възраст. Бременни могат да го приемат само при абсолютна необходимост и под лекарско наблюдение.

ОЛОПЕГ не се препоръчва за деца под две години. Приложението на продукта за прочистване на червата при деца и подрастващи до 18 години не се препоръчва.

Да не се дава в случаи на обезводняване, при пациенти със сърдечни заболявания, тежки увреждания на храносмилателната система, бъбречни и чернодробни заболявания в напреднала фаза, склонни към припадъци и повръщане.

Не вземайте ОЛОПЕГ ако знаете, че имате алергия към някоя от съставките му.

Пациенти, които са на диета с понижено съдържание на калий или натрий, могат да приемат продукта само след лекарска инструкция.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможно е ОЛОПЕГ да отслаби действието на някои медикаменти. Ако сте на постоянна терапия за друг здравословен проблем, спазвайте двучасова пауза между приема на постоянните си лекарства и ОЛОПЕГ.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 200 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *