ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пиенето по време на хранене не е вредно!

Схващането, че е лошо да се пие вода по време на хранене е популярен слух!

Той стана широко разпространен и чрез Интернет. При по-внимателно разглеждане, обаче, се оказва, че това е само един слух, който не е подкрепен с реални научни изследвания.

Пиенето на студена вода

Този израз има две части – първо ПИЕНЕТО и след това СТУДЕНА вода.

Първо, пиенето на самата вода не е лошо, а в действителност е по-добро за нас. Второ, студената вода всъщност се абсорбира от стомаха в тялото ни по-бързо, отколкото топлата вода.

Пиенето на вода по време на хранене

Схващането, че пиенето на вода по време на хранене е лошо, също е погрешно. Пиенето на вода по време на хранене е от полза за тялото. Тя помага на храносмилането и освен това спомага за запълване на стомаха, така че да се яде по-малко калории наведнъж.

Предимства на водата

Трябва да се пие вода с храненето, защото тя предлага и други ползи за здравето, освен че помага на храносмилането. Поддържа хидратирано тялото ни, тъй като е компонент на кръвта и помага за премахване на токсините от него. Без нея тялото ни не може да функционира правилно.

Опасностите от дехидратация

Можете да избегнете дехидратацията като пиете често вода през целия ден. Дехидратацията може да бъде причинена от физическо натоварване или в горещи дни, при което не доставяте достатъчно течности на организма си. Освен това се получава и при диария, повръщане или заболяване. Симптомите могат да включват сухота в устата, умора, намаляване на урината, суха кожа, главоболие и виене на свят. Дехидратация е предотвратима чрез пиене на вода често, включително и преди и по време на храненията.

 

Аюрведа философията препоръчва да пиете сутрин топла вода с лимон!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *