Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нерваците стават кротки агънца с витамини от групата В

Стресът е навсякъде – когато пешеходец пресече внезапно пред нашата кола и трябва да натиснем рязко спирачки

нервак

Той е там и когато получим неприятно обаждане или когато бързаме за работа, защото в картата ни за достъп ще се отбележи, че сме закъснели с 5 минути

Хормонът, който се активира при стресови ситуации, е кортизолът. Той се произвежда от надбъбречната жлеза и предизвиква много и различни симптоми – напрегнатост и сърцебиене например. За да се овладеят нервните разстройства, депресията и да се подобри настроението, трябва да се приемат витамини от групата В. Те изобилстват в млечните продукти, в яйцата, рибата, постните меса, ядките, семената, бананите и бобовите храни. Витамин В, се съдържа в големи количества в свинското филе, Витамини от групата В има по много и в маята, например в бирената.

Животът е пълен със ситуации и емоции, които притискат, стресират и пречат на здравето. Но храненето е чудесен начин да се овладеят симптоми като сърцебиене, напрегнатост в мускулите, раздразнителност. Какво да се шири в менюто, съветва проф. Байкова – диетолог и преподавател във Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София.

Много хора прибягват към алкохола и кафето, за да се успокоят в края на деня. Действието на алкохола като антидепресант е кратко, след което следва бързо повишаване на всички стресови реакции. Затова нека се пие уиски в минимално количество – 25-30 г. или червено вино една-две чаши. Кафето успокоява леко, но след това нервните реакции бързо се връщат. Много хора се успокояват от шоколад но той вдига кръвната захар, след това тя бързо пада и вкарва в енергийна дупка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *