ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Синчец и роза за свежа и уханна кожа

Днес е трудно да си представим кремове, в които липсва екстракт от роза, лосиони без екстракт от синчец и маски без компоненти от лайка

синчец

Синчец

Синчецът е богат на полифеноли, а именно флавоноиди и антоциани – растителни пигменти, представляващи мощни естествени антиоксиданти. Той съдържа аскорбинова киселина, дъбилни вещества, етерични масла, оказва противовъзпалително и дезинфекциращо действие. Есенциалните масла, които съдържа, успокояват, снематстреса и поддържат постоянно ниво на овлажненост на епидермиса.

Оказва противовъзпалително, омекотяващо и тонизиращо действие върху кожата.

Особено ефективен е синчецът при грижи за чувствителна и деликатна кожа. Често се среща в кремове за грижи за областта около очите. Снема умората, отстранява отоците на клепачите, възвръща блясъка и сиянието на очите.

Подмладяваща маска с цвят от синчец

2 с.л. сушени цветове от синчец се заливат със 100 мл вряла вода. Кипва се в течение на 20 мин. на тих огън. Изстудява се, смесва се с 50 г мед.

Маската се полага върху почистено лице за 15 – 20 мин., прави се два пъти месечно.

Роза

Розата е кралицата на цветята, в нея се съдържат огромно количество полезни вещества: глюкоза, сахароза, фруктоза, флавоноиди и различни киселини. Листенцата й съдържат розово масло, което се използва за създаването на подхранващи есенциални масла. То притежава прекрасно противовъзпалително и противоалергично действие, омекотява, подмладява, регенерира и овлажнява кожата, повишава еластичността й. При редовно приложение предотвратява появата на капиляри. Нормализира работата на мастните и потните жлези.

Рецепта с розово масло за суха кожа

Смесват се 2 с.л. масло от шипка, жожоба и 4 капки розово масло. Сместа се слага в малка бутилчица на тъмно място за едно денонощие.

Лицето се намазва с микса от масла всеки ден и се добавят по 3-4 капки в крем преди нанасяне, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *