ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Холестерин и рак: каква е връзката?

Учени от университета в австралийския град Сидни откриха още един опасен фактор от влиянието на високия холестерин в кръвта. Оказва се, че високият холестерин съдейства на раковите клетки да се разпространяват бързо по цялото тяло.

rakТова откритие на австралийските учени е изключително важно, отбелязват от medikforum.ru. Час по-скоро за него трябва да научат хората, които при клинични изследвания откриват наднормени стойности на холестерина си. Т.н. лош холестерин всъщност представлява специфични мастни образувания – липопротеини с ниска плътност. Както показва австралийското изследване – именно лошият холестерин е нещо като транспортно средство за разпространяването на онкологичните възбудители по цялото тяло.

Много важно е това, че преди време науката откри зависимост между понижените стойности на холестерина в кръвта – и риска от рак. Сега изследователите потвърждават връзката: колкото по-ниски са стойностите на лошия холестерин, толкова по-малка е опасността да се развият онкологични заболявания.

Разбира се – това не единственият рисков фактор, отключващ злокачествените изменения в клетките на човешкото тяло. Откритието, че холестеринът улеснява вече събудената онкология в достъпа й до множество органи и системи, би трябвало да оцени този фактор като специален. Доброто е, че той подлежи на овладяване – има варианти както с диета, така и с медикаменти на високия холестерин да му сложат юзди.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *