Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛАНЗУЛ / LANZUL

Съдържа ланзопразол, неутрални пелети, хидроксипропил целулоза, магнезиев карбонат, захароза, царевично нишесте, натриев лаурил сулфат, хипромелоза, талк, макрогол, титанов диоксид.

lanzulПредназначение

Стомашно устойчивите капсули ЛАНЗУЛ се използват при болестни състояния, свързани с прекомерно производство на солна киселина и повишена киселинност на стомашните сокове. Приложението на медикамента ограничава това и позволява подобряване на състоянието и възстановяване на увредената стомашна лигавица.

ЛАНЗУЛ се препоръчва при гастро-езофагеален рефлукс, язва на стомаха и на 12-топръстника, бактериални инфекции с Helicobacteria pylori.

Правилното лечение с продукта води още в първите дни на приема до намаляване и стихване на съпровождащите болки, а при продължително лечение ликвидира дисбаланса в състава на стомашните сокове.

Как се приема

ЛАНЗУЛ се приема по индивидуална схема в зависимост от проявената симптоматика и здравословния статус на потребителя. Определената от лекаря доза се приема сутрин, при двукратен режим – сутрин и вечер. Капсулите се поглъщат преди хранене с течност, без да се сдъвкват. Ако поглъщането затруднява пациента, се допуска разтваряне на съдържанието в една супена лъжица плодов сок.

Стандартното лечение с този препарат предвижда прием на 30 мг (една капсула), или 60 мг, ако се касае за Helicobacteria pylori. Обичайният курс е 1-2 седмици, но при някои диагнози може да продължи до 8 седмици.

Приемът от пациенти с чернодробни проблеми е ограничен до 30 мг дневно.

Възможни нежелани ефекти

Както е при голяма част от медикаментите, ЛАНЗУЛ може да причини алергични реакции с различна степен на опасност. Възможни са кожни дразнения, сърбеж, обрив, отоци – до шок.

В отделни случаи са наблюдавани смущения в храносмилането, диария или запек, загуба на вкуса и липса на апетит, обриви и отоци в устната кухина. Има информация за промени в кръвната картина, отклонения и възпалителни процеси в панкреаса, черния дроб или/и бъбреците. ЛАНЗУЛ може да предизвика замайване и световъртеж, умора, депресивни състояния, тревожност и разстройства на съня.

Съобщавано е за анемия, косопад, променена пигментация на кожата. Възможни са прояви на свръхчувствителност към светлината, разстройство на сексуалното общуване, грипоподобни симптоми – висока температура, отпадналост, болки в мускулите.

Ако тези състояния не са преходни и се задълбочават, ако свързвате проявата им с приема на ЛАНЗУЛ , веднага направете консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва за лечение на деца.

ЛАНЗУЛ не бива да се приема през период на кърмене; лечение с този медикамент при бременни е допустимо по лекарска преценка, като се обмислят възможните опасности и ползи.

Не се препоръчва на потребители с тежки чернодробни увреждания. Допуска се прием на минимална ефективна доза при леки отклонения във функциите на черния дроб, но под лекарско наблюдение.

Приемът на този продукт не влияе върху способността за шофиране.

Избягвайте ЛАНЗУЛ , ако имате свръхчувствителност към някоя от съставките му.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ЛАНЗУЛ с други медикаменти може да се отрази на тяхното ефективно усвояване. Възможно е лекарят да препоръча друго лекарство или да състави график на прием с достатъчно големи буферни интервали между ЛАНЗУЛ и други медикаменти. ЛАНЗУЛ има потискашо въздействие върху продукти от рода на ампицилин, дигоксин, продукти с железни соли, кетоконазол.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10.50 лв за 28 капсули х 30 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *