Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЗЕНТЕЛ / ZENTEL

Съдържа албендазол, лактоза, микрокристална целулоза, царевично нишесте, натриева кроскармелоза, повидон, натриев лаурилсулфат, помощни вещества, оцветители.

zentelПредназначение

ЗЕНТЕЛ е препарат за лечение на инфекции, причинени от паразити. Действа при състояния, провокирани от тении, анкилостоми, кръгли червеи, трихурис трихиурия.

Медикаментът основава действието си върху блокираното усвояване на глюкоза, което не позволява на ларвите и възрастните паразити да се развиват.

Паразитните зарази крият сериозни рискове за здравето, тъй като причинителите им обикновено не остават локализирани в чревния тракт. Проникването им в други органи създава животозастрашаващи ситуации. Третирането със ЗЕНТЕЛ или синоними е най-успешно, когато инфекцията е в ранен стадий и симптомите могат да се овладеят с по-краткотраен прием на медикаменти.

Добрата лична хигиена и стриктното спазване на санитарните норми при приготвяне на храна редуцират вероятността да получите инфекция от този вид.

Как се приема

ЗЕНТЕЛ се приема по индивидуален план, съставен от лекуващия в зависимост от естеството на проблема и здравословното състояние на пациента. Възможно е този проблем да бъде решен чрез краткотраен прием на ЗЕНТЕЛ в малки дози, но също така е възможно лечението да бъде продължително и да е необходим прием на по-големи еднократни количества от медикамента. Ако получите подобрение, не прекратявайте приема преди да изпълните цялата препоръчана серия.

Хапчетата ЗЕНТЕЛ се гълтат цели, с вода. При лечение на деца се допуска да бъдат сдъвкани или стрити.
Желателно е приемът на лекарството да е в едни и същи часове. Обикновено това става по време на хранене или непосредствено след това.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЗЕНТЕЛ може да причини странични ефекти, за които личният ви лекар трябва да бъде уведомен. Някои от тях са леки и в преходна форма – сърбеж, обриви, главоболие. В други случаи състоянията се задълбочават, като е възможно да се чувства влошаване на зрението, световъртеж, гадене, болки в корема, повръщане или диария.

Ако паразитите са достигнали до мозъка, лекуваният пациент трябва да бъде под постоянно наблюдение – след приема на лекарството и унищожаването на паразитите в мозъчната тъкан протичат процеси, които могат да провокират опасен гърч.

При продължително лечение с високи дози от медикамента могат да настъпят промени в кръвната картина; лечебният курс може да засегне функциите на черния дроб и костния мозък. Съобщавано е за случаи на анемия в резултат от лечението със ЗЕНТЕЛ.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЗЕНТЕЛ не се препоръчва на пациенти с непоносимост към някой от компонентите на медикамента.
Този продукт може сериозно да ви навреди, както и да увреди бъдещото ви дете, ако сте бременна. Медикаментът се предписва на жени само след отрицателен тест за бременност. Не е подходящ за лечение на кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Този медикамент не може да се приема едновременно с някои групи лекарствени продукти. Уведомете вашия терапевт, ако наскоро сте приемали или приемате лекарства при гастрит и язва, други лекарства за паразитни инфекции, лекарствени средства за контрол на гърчове и спазми, за лечение на епилепсия, при поддържаща терапия на ХИВ-позитивни.

Не вземайте едновременно с лекарства за друг тип възпалителни процеси или алергии.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от една таблетка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “ЗЕНТЕЛ / ZENTEL

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *