Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учените имат намерение да победят шарката веднъж завинаги

Нов антивирусен препарат може да победи шарката веднъж завинаги, твърдят учените

На експерименталното антивирусно средство против морбили с наименование ERDRP – 0519 учените разчитат, за да победят шарката веднъж завинаги. Според данни на СЗО всяка година повече от 150 000 души намират смъртта си, поразени от шарка. До този момент лекарството е тествано само в лабораторни условия, като надеждно предотвратява смъртта на опитните животни, съобщава онлайн изданието Independent. Учените имат намерение да продължат с тестовете и скоро трябва да започнат клиничните изпитвания върху хора.

нова ваксина против шарка
Учените имат намерение да победят шарката веднъж завинаги

Днес по-голямата част от огнищата на морбили по света са свързани с отказ от ваксинация, главно при деца от малцинствени и други затворени общности с ниска медицинска култура. В същото време, за да има защита срещу шарката, трябва чрез бъдат ваксинирани критичен брой хора – близо 90% от населението). В Европа обхватът достига между 60 и 90%. Поради това, поне един от всеки трима души, които нямат имунитет, а контактуват с болни от шарка, получават пневмония или мозъчно възпаление.

Новото антивирусно средство против блокира размножението на вируса, като позволява на организма да развие имунитет и избегне фаталните последици. По този начин, препаратът ще спаси не само вече заразените, но и ще помогне за отстраняване на пробива в имунизацията. Например , препаратът може да даде на хората , които са имали контакт с болен от шарка, но нямат симптоми на морбили.

Разработката е плод на сътрудничество между Института по лекарствени средства Емори в Атланта и германския федерален институт Пол Ерлих. Немаловажно предимство на новото средство против шарката е достъпната цена на медикамента. Ваксината лесно се съхранява и ще се приема през устата. Иновацията на учените няма да се замени напълно обичайната ваксинация, но ще помогне на човечеството да пребори шарката и веднъж завинаги смъртоносното заболяване да остане в миналото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *