ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо плодовете и зеленчуците трябва да се правят на сокове, вместо да се ядат цели?

Човешкото тяло е изключително зависимо от каче­ството на храната, която поглъща, както и от съвмести­мостта й с нуждите на тялото.

плодове, зеленчуци, сок, фреш, суровоядство,

Хората започнаха да осъзнават това едва през последните две столетия. Постепенно те научават все повече и повече неща за мистериозната работа на човешката анатомия, както и за начина, по който тялото усвоява витамините и мине­ралите, съставляващи храната.

Резултатите от изследването на възможностите за възстановяване на организма от различни неразполо­жения и болести показаха феноменалните възможнос­ти на сокотерапията. Днес всеки човек, който не е за­познат с хранителната и възстановителна стойност на суровите плодови и зеленчукови сокове, може да се смята за печално неинформиран.

От началото на XX век пресните плодови и зеленчу­кови сокове започнаха да получават признание както от страна на специалистите, така и сред масовото насе­ление. Ефикасността на тези сокове се дължи на свойството им да отделят минералните елементи и дес­тилираната вода от фибрите в храната, което способ­ства за бързото им усвояване от организма. Храносми­лателните процеси отделят минералните елементи от фибрите, което отнема много време (няколко часа). Процесът на смилане на твърдата храна изисква израз­ходване на значително количество енергия. По този на­чин соковете се явяват по-пълноценната хранителна субстанция, осигуряваща както повече полезни веще­ства, така и повече енергия за тялото.

Това дава отговор на един често задаван въпрос: за­що плодовете и зеленчуците трябва да се правят на сокове, вместо да се ядат цели?

Всъщност фиб­рите не притежават хранителни качества, но имат мно­го полезна и необходима роля за организма. Те играят ролята на четка за червата. След като преминат през стомаха, дванадесетопръстника и тънкото черво, фибри­те попадат в дебелото черво под формата на микроско­пични парченца целулоза. Дебелото черво разпознава фибрите като целулоза и ги използва като такава. Без тях дебелото черво и тялото като цяло не биха могли да поддържат здравословното си състояние.

Поради тази причина е наложително всяка добре ба­лансирана диета да включва като основен компонент консумацията на салати, съставени от различни зелен­чуци – СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ!

Трябва да отбележа факта, че на практика е невъз­можно да се отгледа перфектният плод или зеленчук от всяко семе. Причината за това е, че върху развитието на растенията влияят много фактори, които се различа­ват от едно място до друго.

Днес ние имаме достъп до изключително разнообразна храна. Например, можем да закупим различни сортове моркови, всеки от които има различен минерален състав. Това важи и за останалите зеленчуци.

Трябва да използваме всяка конкретна информация като обща насока за ръководство. Това е така поради различната почва, климат, разположение и метод за отглеждане на растенията.

Разнообразието от зеленчуци осигурява всички не­обходими за тялото ни витамини и минерали. Органично отглежданата храна превъзхожда по ка­чество останалата. За съжаление е твърде трудно да се снабдим с такава в магазините. Би било грешка да се вманиачваме в избора на храната, която купуваме.

В общи линии, ако нямате възможност да купувате храната, която желаете, взимайте най-доброто, което ви се предлага. Просто бъдете сигурни, че сте избрали най-пресния и качествен продукт.

 

 

Как да ядем зеленчуците – цели или пасирани?

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *