Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 минерални води, които имат доказан ефект при всекидневна употреба

Tерапевтичната употреба на минералната вода трябва да бъде индивидуално назначена от лекар балнеолог

полезна вода

Той преценява точно какъв вид минерална вода трябва да пиете, кога, колко често и в какво количество.

• Девин. Лечебните й качества се дължат на средната минерализация, слабата киселинност и високата температура. Помага при нарушения на сърдечносъдовата и на нервната системи, при заболявания на опорно-двигателния апарат и стомашно-чревния тракт. Нейният минерален състав е добре балансиран, затова може да се употребява всекидневно.

• Банкя. Тази минерална вода действа отлично за рехабилитация на болни от сърдечносъдови заболявания и за профилактика. Тя е с ниска минерализация и има добър ефект при бъбречни, стомашно-чревни и жлъчно-чернодробни болести.

• Момин проход. Водата съдържа радиоактивния газ радон, който след известен престой изветрява. Затова силата й е по-голяма при извора. Препоръчва се при алергични заболявания, екземи и проблеми с обмяната вя веществата, Средната доза е по 300 мл три пъти дневно, 45 минути преди ядене. Желателно е да се проведат два лечебни курса годишно по 15 дни.

• Меричлери. Водата е най-силно минерализираната в България и е естествено газирана. Употребява се при лечение на стомашно-чревни и жлъчни заболявания. Пие се в малки количества – до 100 мл, преди хранене. Предимството й е, че при бутилиране не губи полезните си свойства. Приемането й трябва да се съгласува с лекар, тъй като има риск да влоши състоянието на хора със стомашни киселини, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *