ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колики на тримесечните

Оплаквания

Често оплакванията се появяват след първите четири месеца от живота. Особено след хране­не, но също така и нощем кърмачето крещи силно и трудно се успокоява. Често при това коре­мът е подут.

Причини

Те не са категорично изяснени. Предполага се, че при припряното сукане в стомашно-чревния тракт се събира много въздух. Набъбващите ве­щества, които се прибавят към някои частично адаптирани готови млечни храни, може би също са отговорни за коликите.

Риск от заболяване

Не е известен.

Възможни последици и усложнения

Колкото и неприятни да са коликите на триме­сечното за детето и хората, грижещи се за не­го, те са безопасни. В хода на третия или чет­въртия месец от живота те отново изчезват от само себе си. Може да бъде опасно, само ако погрешно други, редки заболявания на стомаш­но-чревния тракт (напр. преплитане на черва­та) се приемат за безобидна колика на триме­сечното и затова не се лекуват своевременно.

Профилактика

Не е възможна.

Необходимост от лекарска помощ

Ако се появят други признаци за заболяване ка­то температура, вяло сукане, повръщане, зад­ръжка на изпражненията, редкослузни или кърва­ви изпражнения или ако детето изглежда тежко болно и има сивкав цвят на кожата.

Самолечение

  • след нахранване детето да се остави хубаво да се оригне
  • да се храни често и по малко
  • да се използува биберон с по-голяма дупка
  • да се поставя да спи по корем
  • коремът на детето да се масажира леко с кимионово масло

Лечение

Прилагането на медикаменти заради коликите не е нито необходимо, нито целесъобразно.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *