Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учени унищожават успешно раковите клетки с магнит

Учени накараха раковите клетки да се самоунищожат с прилагане на нанотехнологии и обикновен магнит

В борбата с раковите клетки учените успешно включиха нанотехнологиите и магнитното поле. Естественият процес, при който тялото се освобождава от старите, дефектни или инфектирани клетки науката нарича апоптоза или PCD – програмирана клетъчна смърт. При нея, определената за отстраняване клетка в отговор на получен от организма сигнал се разделя на отделни фрагменти. После имунната система поема грижата за премахване и изхвърляне на фрагментите. В случай на рак, апоптозата се оказва изключена и се получава неконтролируемо деление на клетки, което наричаме тумор.

Учени унищожават раковите клетки с магнит
Учени унищожават раковите клетки с магнит

Учените се заели просто да помогнат на организма да открие раковите клетки, като ги маркират с железни наночастици. Магнитното поле играе ролята на спусък, който задейства процеса на самоунищожението им и съвсем не влияе на околната здрава тъкан.

Южнокорейският учен професор доктор  Жинву Чон (Jinwoo Cheon) от Yonsei University в Сеул заедно с ръководения от него екип от специалисти е постигнал забележителен напредък и унищожават успешно раковите клетки с магнит, съобщава realfarmacy.com.

Резултатите от експеримента са дадени за публикуване в списание Nature medicine. Екипът на професор Чон се насочва към стимулиране на апоптоза чрез магнит. Те прикрепят железни наночастици към антитела, които се свързват с рецепторите на молекули в туморни клетки. Прилагането на магнитно поле, принуждава молекулите да образуват клъстер, а той подава сигнал за самоунищожение на раковите клетки отключвайки по този начин естествената апоптоза. В експеримента, проведен върху риби, болни от рак на дебелото черво, само за един сеанс с магнит половината чревни ракови клетки са били унищожени, твърди професор Чон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *