Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 доказани ползи за здравето, които носи шоколада

Научно е доказано, че жени, които по време на цялата си бременност са консумирали шоколад, се справят по-добре със стреса от раждането и с постродилната депресия, а бебетата им се усмихват повече

шоколад

Превенция срещу диабет

Италиански учени са забелязали зависимостта между консумацията на шоколад и спадащата резистентност към инсулин. Това се случва, тъй като флавоноидите увеличават производството на азотен оксид, който спомага да се контролира чувствителността към инсулин.

Намалява стреса

Ако някога сте страдали от любовна мъка, със сигурност сте открили, че само няколко хапки шоколад рязко слагат розови очила върху сълзите ви. Специалистите казват, че емоционалното хранене невинаги е нещо лошо. Швейцарски учени уверяват, че хора, подложени на напрежение, които в продължение на няколко седмици консумират по няколко парченца черен шоколад всеки ден, се радват на намалени нива на стрес-хормоните.

Слънцезащита

Странно, но факт. Редовното похапване на черен шоколад в продължение на три месеца поне има следния ефект върху кожата – тя изгаря по-трудно, а следите от изгарянето минават по-бързо.

Повишава интелекта

Следващия път, когато имате важна задача в офиса, снабдете се с черен шоколад. Освен че ще успокои стреса ви, ще подобри и работата на мозъка. Изследователи от Нотингам са доказали, че редовното пиене на какао увеличава притока на кръв в мозъка в продължение на 2 до 3 часа, което подобрява производителността му и вашата бдителност.

Облекчава кашлицата

Проучване установило, че шоколадът облекчава кашлицата почти като кодеин благодарение на съдържащия се в него теобромин. Това го прави чудесен заместител на кодеина, ако той ви прави сънливи и отпаднали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *