Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рак на яйчниците (овариален карцином)

Оплаквания

Яйчниците могат в продължение на много вре­ме да се уголемяват, без да предизвикат оплаквания. Болките се появяват най-често едва ко­гато е достигнат обем, който повлиява други­те органи; например дразнене на коремната ци­па. Чувство на натиск върху пикочния мехур или червата.

Причини

Неизвестни.

Риск от заболяване

Рискът се повишава след шейсетата година от живота.

Възможни последици и усложнения

Злокачествените тумори на яйчниците са ко­варни, тъй като в ранния стадий те се разпоз­нават най-често случайно. Новообразуванието нараства много бързо и бързо образува метастази в коремната кухина. В резултат на това се събират големи количества коремна течност.

Профилактика

Редовните гинекологични профилактични прег­леди помагат ракът да бъде своевременно раз­познат.

Необходимост от лекарска помощ

Ако коремната обиколка по неизвестни причини започне да нараства, заедно с неясно усещане за натиск в долната част на корема, може би с га­дене и обща слабост.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Винаги оперативно. Най-често се отстраняват и двата яйчника, за да се предотврати прехвър­лянето върху здравия яйчник. Почти винаги след операцията следва химиотерапия. Облъчването рядко е целесъобразно, тъй като би трябвало да се облъчва цялото коремно пространство.

След отстраняването на яйчниците може да бъ­де полезно хормоните, които организмът пове­че не произвежда самостоятелно, да се приемат под формата на медикаменти. Тази операция обаче не би следва­ло да повлияе вашето влечение и любовен живот.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *