ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изключете бялата захар от детското меню!

Родителите трябва да са изключително стриктни, защото прекаленото количество захар в ранна възраст води до редица проблеми

дете захар

Най-преките прояви на прекомерна употреба на захар са хиперактивността, нервността и проблемите със съня при децата. Те може да се проявят и при еднократен Завишен прием, но отшумяват до няколко часа. По-дългосрочното свръхдозиране със захар води и до проблеми със зъбите, както и към предразположеност към затлъстяване, което може да се прояви и след години. Най-рисковият фактор от прекомерната употреба на захар е предразположение към развитие на диабет. Специалистите подчертават още, че захарта води до пристрастяване и ако малчуганите свикнат да приемат големи количества от малки, по-късно ще продължават да търсят източници на сладко дори когато не са реално гладни.

Къде има захар?

Именно скритите източници на захар представляват проблем, защото и деца, които не ядат сладки на пръв поглед храни, може да приемат двойно количество от максимално определеното. Причината За това е, че захарта се добавя в десетки продукти, някои от които дори солени на вкус. Така че освен да ограничите бонбоните и сладкишите, замислете се и за всякакви сосове и дори зърнени закуски. Натурални сокове, десертни кисели млека, газирани напитки, кетчуп, сосове, тестени изделия, корнфлейкс.

Зъболекарите пък препоръчват консумацията на захар да е само в определен период през деня. Например само сутрин и само следобед. Това не означава, че може да увеличите препоръчителната доза, а просто всичкото количество захар за деня да бъде прието наведнъж. Според Зъболекарите, ако детето консумира сладко на всеки час, рискът от образуване на кариеси е много по-висок. Тъй като Захарта променя естествения РН баланс в устата, препоръчва се прием на захар веднъж на ден или поне с интервал от 3-4 часа между два приема.

ВНИМАНИЕ!

Ограничете рекламите. За малчуганите това, което казват по телевизията, е равносилно на истина, И когато чуят, че някои кексчета са полезни за здравето, а някои бонбонки са най-вкусните на света, след това трудно ще ги разубедите в противното, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *