ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо е полезно да се пие топла вода?

Светът открива топлата вода! Простички истини, които българинът знае от авторитетното наследство на Дънов и Петър Димков, сега стават ”откритие” на водещи задгранични изследователи. Ето техните аргументи за твърдението, че денят трябва да се започва с чаша топла вода!

voda1Добре е денят да започне с чаша вода, чиято температура е близка до тази на тялото, разясняват от healthvesti.com и medikforum.ru. При тази температура течността влияе най-благотворно на кръвообращението и храносмилането – това е нещо като включване на шалтера с най-малко негативни последици за “машината”. При студена или гореща вода има опасност от свиване на кръвоносните съдове или шоково претоварване на бъбреците.

Препоръчва се във водата да се изцеди малко пресен лимон – това е чудесно тонизиращо средство. Ако сме във ваканция и ни предстои ден на плажа, подобна напитка ще ни предпази от прегряване и слънчево изгаряне. Топлата вода има и болкоуспокояващ ефект – тя балансира мускулните спазми и тушира усещането за болка.

Топлата вода преди закуска е особено полезна за онези, които са загрижени за килограмите си. Тя намалява усещането за глад и помага на тялото по-активно да разгражда мазнините. С помощта на топлата вода се активира и освобождаването на организма от токсини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *