ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОРВАЛИПИН / TORVALIPIN

Съдържа аторвастатин калций, манитол, микрокристална целулоза, натриев карбонат, повидон, метионин, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол 6000, талк.

torvalipinПредназначение

ТОРВАЛИПИН е един от лекарствените продукти, чрез които успешно се регулират нивата на липидите в кръвта. Понижава холестерола и триглицеридите у пациенти, застрашени от тежки сърдечни проблеми. Съчетава се с диета с понижено съдържание на мазнини.

Как се приема

Стартовата доза при лечение с ТОРВАЛИПИН обикновено е 10 милиграма дневно. Дозировката и продължителността на приема се определят от лекуващия, който препоръчва и паралелно спазване на подходяща диета. Корекции на схемата за прием могат да се правят, след като са изминали поне 4 седмици от лечението. По преценка на лекуващия дозата може да се увеличава, но не повече от 80 мг дневно.

Продуктът се прилага и при лечение на деца на възраст над 10 години. Максималната дневна доза за тази група потребители не следва да е по-висока от 20 мг.

Таблетките могат да се приемат независимо от храненето, но задължително с вода. Изберете удобен за приема час, спазвайте едно и също време за вземане на таблетките.

Не променяйте самоволно схемата на приема, определена от лекар!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТОРВАЛИПИН може да причини алергични реакции със сериозен характер – тежки обриви, поява на мехури и обелване на кожата, кървене от лигавиците, поява на подкожни кръвоизливи и синини. Консултирайте се с лекар, ако забележите подобни симптоми!

ТОРВАЛИПИН причинява в редки случаи промени в кръвната картина, свързани с отклонения във функциите на черния дроб. Възможно е да се получат повишени нива на кръвната захар. Медикаментът рядко предизвиква виене на свят и прилошаване, разстройства на съня, загуба на апетит, гадене и повръщане. Съобщавано е за мускулни и ставни болки, схващане и влошаване на зрението и слуха.

Ако приемът на това лекарство води до затруднения в дишането, дихателни спазми, незабавно спрете лечението и се консултирайте с терапевта си. Има данни, че медикаментът създава предпоставки за депресии, анорексия, проблеми в сексуалното общуване.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТОРВАЛИПИН не се прилага за лечение на бременни и кърмачки.

Не вземайте медикамента, ако имате чернодробно заболяване. Той не е подходящ за пациенти с бъбречни проблеми, отклонения във функциите на щитовидната жлеза, потенциални потребители, прекарали мозъчен инсулт.

Медикаментът не бива да се използва за пациенти под 10 и над 70 години.

Не комбинирайте приема на този продукт с алкохол или сок от грейпфрут!

Взаимодействие с други медикаменти

ТОРВАЛИПИН влиза в лекарствени взаимодействия с много медикаменти, като променя интензивността и ефекта от приема им. Информирайте лекуващия, ако доскоро сте приемали или още приемате медикаменти за други заболявания.

Продуктът не следва да се взема паралелно с лекарства за подкрепа на имунната система, съдържащи екстракт от жълт кантарион, някои антибиотици и противогъбични средства, други статини и лекарства за регулиране на сърдечната дейност.

Не следва да се препоръчва това лекарство, ако пациентът е на трайна СПИН-терапия. Не комбинирайте с медикаменти за епилепсия, както и за неутрализиране на симптоматиката при проблеми със стомашно-чревния тракт.

__

Усреднена цена в аптеките – 2.80 лв за опаковка от 30 таблетки х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *