ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Трите най-добри лечебни средства против настинка

При първите признаци на настинка намалете храната, започнете да пиете повече вода, избягвайте захар, увеличете приема на витамин А и С и добавете към топлите бульони следните три неща:

Люти чушки

Лютите чушки са може би най-доброто, най-разпространеното и най-ефективното средство против вируси. За съжаление, освен ако не сте свикнали да ги приемате, храносмилателният ви тракт няма да толерира много люто за лечение на вирусната ви инфекция. Опитайте се да привикнете с 2-3 люти чушки на ден, преди да се разболеят. След това, когато имате нужда от тях организмът ви ще има по-добра толерантност към високи дози. За да свикнете с лютивината, започнете с малки парченца от люти чушки или с не много пиперливи. Постепенно увеличавайте дозата, но не прекалявайте, за да не си създадете проблеми на стомаха.

Чесън

Чесънът е най-добре да се яде в натурална форма, но ако не понасяте лютивината или миризмата – вземете капсули. Важно е те да съдържат натурален алицин, защото синтетичният е безполезен. Много хора го използват ежедневно като тоник за поддържане на здравето и за предотвратяване на повтарящи се инфекции на дихателните пътища. Яжте всяка вечер по 1-2 скилидки смачкан чесън, добавяйте го към салатата си или го сложете в таратор.

Джинджифил

Прясно настърган или на прах, приет като чай предизвиква изпотяване и елиминиране на настинката. Освен горещ чай за лечение можете да си направите настойка от пресен корен наджинджифил с домашна ракия. Това е полезно за стомаха, далага, дебелото черво и е класически тоник за имунната система. Джинджифилът помага при всякакви оплаквания, съпровождащи грипа и настинката – хрема, запушване на синусите, болки в гърлото, болки в стомаха и гадене.

 

Природен еликсир за подсилване на организма!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *