Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГРИПОМЕД СР / GRIPOMED CP

Съдържа парацетамол, псевдоефедринов хидрохлорид, хлорфенаминов малеат, микрокристална целулоза, кроскармелоза-натрий, магнезиев стеарат.

gripomed-srПредназначение

Този медикамент е предназначен да окаже обезболяващо и температуропонижаващо действие. Прилага се при възпалителни процеси в горните дихателни пътища, като редуцира отоците на лигавицата и облекчава дишането. Овладява болестната симптоматика при алергични хреми и оток на лигавицата в носа, както и при очни раздразнения с алергичен характер. Добър при сезонни простуди и пристъпи на сенна хрема.

ГРИПОМЕД СР постига подобрение при лечение на болестни състояния с болки, температура, кашлица и хрема.

Как се приема

ГРИПОМЕД СР се приема в дозировка и с продължителност, определени от лекуващия според характера на проблема и общото здравословно състояние на пациента.

Стандартното лечение на възрастни предполага прием на 1-2 таблетки на 6 часа. Максималната дневна доза не бива да превишава 6 таблетки.

Подрастващи на възраст над 12 години могат да вземат една таблетка на 6 часа, но не повече от 6 хапчета за денонощие.
За деца на възраст 6-12 години се допускат три таблетки дневно, разпределени по една през 6 часа.

Възможни нежелани ефекти

Не вземайте този медикамент, ако ви е известно, че имате непоносимост към някой от компонентите му. ГРИПОМЕД СР може да провокира алергични реакции от рода на сърбеж и обриви.

Продължителният прием на лекарството може да предизвика промени в кръвната картина, до хемолитична анемия.
В редки случаи лечението с ГРИПОМЕД СР затруднява чернодробните функции, които проличава по променената пигментация на кожата (пожълтяване) с признаци на хепатит. Има информация за нарушения на съня, главоболие и световъртеж, отклонения във функционирането на стомашно-чревния тракт, сърцебиене и понижаване на артериалното налягане. В отделни случаи приемът на лекарството води до проблеми с дишането.

Ако тези или други нетипични усещания се проявяват след приема на ГРИПОМЕД СР, спрете приема на медикамента и незабавно се консултирайте с лекар за начина, по който ще продължи лечението ви.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не е подходящ за лечение на деца на възраст под 6 години.

Алергичните реакции към някоя от съставките на ГРИПОМЕД СР изключват приложението на медикамента.

ГРИПОМЕД СР не е подходящ за пациенти с тежки заболявания на черния дроб, бъбреците или сърдечно-съдовата система.
Бременни и кърмачки не следва да вземат това лекарство.

Пациенти в напреднала възраст могат да бъдат лекувани с ГРИПОМЕД СР, но при намалена дозировка и под постоянно лекарско наблюдение.

Взаимодействие с други медикаменти

Не е желателно едновременно с ГРИПОМЕД СР да се приемат други продукти със съдържание на парацетамол поради опасност от предозиране на компонента.

Този медикамент не може да бъде вземан паралелно с антидепресанти, лекарства против гадене и повръщане, за контрол върху високото кръвно налягане, против мигрена, гърчове и припадъци, за разреждане на кръвта, както и амфетамини.

__

Усреднена цена в аптеките – 4.20 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *