ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на хемороиди

Хемороидите са трън в „знаете какво“. Тези подути, нежни и често сърбящи възпалени вени на ануса могат да подлудят човек!

Всеки може да получи хемороиди, в действителност, има статистика, че осем от всеки десет души страдат от това заболяване. Наследствеността играе роля, но има значение диетата и личната хигиена. Ето някои полезни начини за предотвратяването на хемороиди и за облекчаване на дискомфорта, когато ги получите.

Спрете да се напъвате при голяма нужда. Повечето хемороиди са причинени от напрягането при чревната дефекация. Това напъване причинява тези вени да се подуят и логическата защита е да спрете. Яжте повече зелен боб, ябълки, моркови и листни зеленчуци, заедно с обилно количество вода. Фибрите правят по-меки изпражненията и по-лесното им преминаване към ануса.

Дръжте ануса си чист като на бебе. Първо се бършете с много мека тоалетна хартия и след това се мийте след всяко изхождане. Ако нямате достъп до течаща вода, носете със себе си винаги едно шише и салфетки за избърсване. Можете в краен случай да ползвате бебешки мокри кърпички с алое, което лекува ожулвания и може да успокои нежните зони.

За 5-6 минути седнете в леген с хладка вода, в която сте варили смрадлика. Можете също така да напоите памук с хамамелис и да го поставите на хемороидите.

Не се поддавайте на сърбежа и не чешете сърбящите хемороиди, защото ще се разпространи инфекцията. Опитайте да ограничите вредните храни като кафе, бира, кола и някои силни подправки, защото те могат да раздразнят хемороидите.

Купете си мехлем направен от лайка, корен от бял оман, листа от смрадлика, цвят от невен, кори от дъб – той е успокояващ тоник за възпалени хемороиди.  Използва се широко в Европа за успокояване и свиване на разширените вени и хемороиди.

 

Алое вера

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *