Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Малко подробности за хемороидите

Хемороидите засягат много хора, но често са тема табу. Дори има хора, които си мислят, че като не им обръщат внимание – те ще изчезнат.

Някои страдащи вземат старателни мерки за преодоляване на проблема, а други ще трябва тепърва да установят признаците и симптомите на заболяването.

Вътрешни хемороиди

Хемороиди, разположени в долната част на ректума се наричат ​​вътрешни. Те често се дразнят по време на движение на червата, особено ако изпражненията са твърди. Раздразнените вътрешни хемороиди понякога предизвикват кървене. Алена кръв се вижда в тоалетната или върху тоалетната хартия след избърсване. Този симптом е понякога тревожен за страдащия. Някои вътрешни хемороиди се подават през ануса и често са болезнени.

Външни хемороиди

Външните хемороиди нямат същите симптоми като вътрешните. Те се раздразняват при избърсване и изхождане. Понякога външните хемороиди се пълнят с кръв и се наричат тромбозни хемороиди. Това причинява болезнена бучка и подуване в близост до ануса. Някои хора страдат от кървене и ректален сърбеж, когато външните хемороиди са раздразнени.

Вземете мерки

Въпреки че хемороидите са често срещан проблем, всеки който има ректално кървене трябва да отиде на лекар, за да се изключат други заболявания. Лечението на хемороидите зависи от местоположението и големината им. В някои случаи кремове и мазила са достатъчни, за да облекчавате симптомите.  Диетичните промени, като например яденето на достатъчно фибри и пиенето на много течности, помагат за предотвратяване на раздразнението. Бани на половината тяло често се препоръчват за облекчаване на дискомфорта от възпалени хемороиди. В случаите когато тези мерки са неефективни, се извършват по-инвазивни процедури от специалисти.

 

3 бързи и ефикасни идеи против хемороиди

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *