Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вроден сърдечен порок

Оплаквания

Задух и бледост при т.нар. бял сърдечен порок. Посиняване при цианотичния сърдечен порок. Ликвидното оцветяване настъпва, тъй като през аномалията в сърцето се смесват артери­ална и венозна, бедна на кислород кръв.

Причини

Ненормално развитие на сърцето в тялото на майката. В някои случаи за това могат да се по­сочат специфични причини като увреждане на наследствения материал, рубеола по време на бременността или странично действие на ме­дикаменти.

Риск от заболяване

Вродени сърдечни аномалии се срещат при едно на 120 раждания.

Възможни последици и усложнения

Леките сърдечни пороци не засягат силно рабо­тоспособността на сърцето. Деца с тежки сър­дечни аномалии умират още при раждането.

Профилактика

Не е възможна

Необходимост от лекарска помощ

Обикновено сърдечните аномалии се откриват при рутинните изследвания след раждането или в кърмаческа възраст.

Самолечение

Не е възможно

Лечение

Единственото възможно лечение е операцията. Според тежестта на сърдечната аномалия се оперира между втората и осмата година от живота.

Риск: Оперативният риск при белия сърдечен порок е незначителен. При операциите на цианотичен порок умират от 5 до 15% от пациентите.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *