ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекувайте обривите с даровете на природата!

Всеки контакт с вещество, което дразни кожата, причинява кожни обриви. 

Дразнителите варират от отровни растения до ухапвания от насекоми, сапуни, парфюми, бижута, платове, лекарства и дори паразити. Фармацевтите са измислили много мазила против обриви, но винаги е по-безопасно да използвате естествени средства. Ако обривите са придружени с температура – задължително ще ви трябва лекар, който да постави диагноза. Но за по-малките и незначителни обриви, природните лекарства са най-добрите. Вижте пет растения за кожен обрив.

1. Мента листа

От ухапвания до сърбеж могат да се лекуват с ментови листа. Витамините на листата помагат да се освободите от възпалението и сърбежа. Ако замразите листата и след това ги наложите върху раздразненото място, ще облекчите още повече сърбежа и подуването с охлаждащия ефект.

2. Ябълков оцет

Ако кожните обриви се получават, защото кожата ви е суха – нищо не е толкова ефективно, колкото ябълковия оцет. Това антисептично, антигъбично и антибактериално средство дава голямо облекчение при сърбеж. Просто добавете няколко капки ябълков оцет върху памучен тампон и го нанесете върху засегнатата част.

3. Листа пресен босилек

Компонентите от тимол и камфор в босилека правят билката перфектен лечител за обриви и сърбежи. Можете просто да смачкате листата му и да ги поставите в зоната на обривите. Ако смесите смачканите листа с малко мед ще получите чудесно лекарство, което успокоява кожните раздразнения.

4. Алое вера

Лечебните свойства на алое вера са добре известни. Най-известен е като лек против слънчево изгаряне, но е чудесен помощник за всякакъв вид кожни обриви. Вземете гелът от листо на алое и го размажете на кожата с обрив. Той е страхотен овлажнител и мощен лечител, поради богатото му съдържание на антиоксиданти.

5. Овесена каша

Противовъзпалителната овесена каша е друг природен лек за кожни обриви. Обикновено се използва за лечение на обриви, причинени от отровни растения или екзема, но тя лекува и сърбеж. Просто сипете малко вода в тенджера с неварена овесена каша и я оставете да кисне, докато набъбне в пълна степен. След като стане мека, нанесете я върху сърбящата кожа. Това е чудесен лек за кожни обриви.

Кожните обриви могат да бъдат лекувани ефективно и икономично в дома ви, ако се научите да използвате даровете от природата!

 

Ето 4 рецепти за използване на кокосовото мляко!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *