Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не всички въглехидрати са вредни!

Вероятно сте чували, че всеки диетолог в света казва: „Стойте далеч от въглехидратите!”. Е, най-важното тук е, че не всички въглехидрати са лоши и нездравословни. 

Както всичко останало има добро и лошо, така е и с въглехидратите.  Прочетете, за да научите повече за здравословните въглехидрати, които може да ядете.

Плодове

Плодовете са чудесни за храносмилането и осигуряват моментално енергия на тялото. Размерът на добрите въглехидрати, които те ви дават е друг благодетел. Например къпините, боровинките (сини и червени), малините, ягодите, нар и сливи ви снабдяват с фибри, витамини и много ценни минерали. Също така, плодовете са с ниско съдържание на калории и следователно важни за всеки, който се опитва да губи тегло.

Боб и леща

Това е уникално полезна храна, която ви предоставя фибри и енергия и не съдържа много въглехидрати – само 40 г на една чаша. Фасулът е богат на белтъчини, а въглехидратите му се усвояват бавно, като по този начин ви държи сити за по-дълго. Лещата и бобовите растения също са отличен източник на фибри, витамини и минерали.

Зеленчуци

Всички зеленчуци съдържат фибри, минерали, антиоксиданти и витамини. И, разбира се, че съдържат здравословна доза въглехидрати. Има изобилие на пазара от зелени листни зеленчуци като къдраво зеле, киселец, карфиол, коприва, лапад, ряпа, зелена салата и още много други. Броколи, моркови, лук, целина и аспержи са друг набор от зеленчуци, пълни с много екстри и въглехидрати.

Макарони

Всякакъв вид юфка, спагети фиде или макарони е източник на добри въглехидрати, а също и доставчик на енергия. Само че не слагайте отгоре им мазно сирене или масло – добавете само постно бяло пилешко месо и настъргани пресни домати!

Печени картофи

Картофите са просто пълни с въглехидрати и фибри. Един средно голям картоф има около 50 грама въглехидрати. Но вместо да ги пържите – изпечете ги. Просто обелените и нарязани картофи сложете в тавичка, сложете малко сол и вода и добавете каквито искате подправки – пипер, чубрица, копър, джоджен. Поставете ги във фурната и печете 30 минути. Да ви е сладко!

 

Как яйцата ще ви направят стройни и с плосък корем?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *