ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Българката доц. Павлина Долашка откри лек срещу рак

Доцент Павлина Долашка откри лек против рак в телата на охлювите активни съставки, лекуващи рак

От години доцент Павлина Долашка изследва охлювите, тяхната кръв, слуз и телата им, за да намери лекарства за различни болести. Голяма част от тях са направени чрез фирма и в чужбина. Нейният екип е стигнал до внедряване на лекарството, но това може да стане в чужбина, а не в България. У нас номенклатурата пречи и поради тези и други причини няма условия за научна дейност и бизнес. Фирма от Германия предлага да разработи лекарство на базата на създадените от доцент Павлина Долашка екстракти от охлюви, пише ПИК.

Павлина Долашка
Доц. Павлина Долашка откри лек срещу рак

Отдавна се знае, че охлюва има лечебни свойства. Той е бил препоръчван при язва на стомаха, използван е в козметиката за производство на мехлеми против бръчки и т. н. Общо взето изследванията на доцентката показват, че охлювът е пълен с активни съставки. Тя е изследвала въздействието на кръвта им върху туморите, като тези изследвания са правени в БАН, а други подобни, но със слузта им е правила с фирмата си по Оперативна програма наречена „Конкурентоспособност”. От слузта им е създала екстракти, които са полезни не само за възстановяване на бръчките, но и на тъканта под кожата. Според нея рапаните и раците в Черно море също имат вещества полезни за лечение на рак и други болести. Тяхната кръв съдържа хемиоцин, който подтиска до 90% развитието на туморите на пикочния мехур, това е установено със съдействието на клиника в Германия. Специално хемиоцинът на рапана подтиска подкожния тумор на Графи. Изследванията са само лабораторни върху мишки. Заедно със своя колега проф. Костадин Костадинов, доц. Долашка е кандидатствала за проект към фонд „Научни изследвания”, за директно инжектиране на хемиоцин в раковите тумори с помощта на робота създаден от професора за тази цел – „Микрона“. Но техният проект макар и евтин не е бил одобрен за сметка на други не ефективни и по-скъпи проекти.

доц. Павлина Долашка
доц. Павлина Долашка

Слузта на охлювите е много ценна, понеже в нея има антибактериални пептиди, колаген и еластин. Това е доказано със съвременни методи на изследване. Те съдържат и активни съставки подтискащи бактерията хеликобактер пилори, която предизвиква язвена болест. И с това са известни охлювите. Веществата в тях действат антибактериално и оздравително за рани получени от операциите или от залежаване на болни хора и други.

У нас се правят гелове и екстракти от охлювите, защото правенето им е по-евтино отколкото това на лекарства. Ако не бъде добре почистена слузта, то в нея остават алергени и токсини, които влизат в кожата с геловете. Това се избягва от самите фирми, при тях има контрол върху качеството на продуктите.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *