Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново откритие подкрепя идеята, че диабетът може да е вероятна причина за Алцхаймер

Ново откритие на учени от САЩ подкрепя идеята за диабета като вероятна причина за Алцхаймер

Една от причините за появата на Алцхаймер може да е нов вид диабет тип 3, предполагат учени от САЩ след направено изследване. Тяхното откритие подкрепя идеята, че възможна причина за загуба на паметта може да е диабета, пише информационна агенция ЮПИ.

Откритието е направено от изследователи от Северозападния университет в Ивънстън, щата Илинойс, разкри, че един протеин, който е характерен при болестта на Алцхаймер, унищожава рецепторите на инсулин на невроните и ги прави резистентни към него.

Алцхаймер диабет
Ново откритие на учени от САЩ подкрепя идеята за диабета като вероятна причина за Алцхаймер

Този протеин е токсичен и представлява бета-амилоидни плаки, които са токсични. Поради тази причина инсулиновите сигнали са възпрепятствани. Те са много важни за работата на невроните и за паметта. Авторът на изследването Уилям Клайн, обяснява, че откритието за връзка между диабет и Алцхаймер, подкрепя теорията за вероятността една от причините за появата на болестта да е диабета. Това означава, че ще може да се създаде нов начин на лечение.

Ако човек се разболее от диабет тип 2, това вече може да означава, че той е предразположен към болестта на Алцхаймер. Това изумително твърдение идва от проучване, свързващо двете болести по-тясно, отколкото някога преди. При опити с плъхове се изпробва начин да се употребят лекарства за Алцхаймер при наличието на диабет. По този начин учените ще се опитат да предотвратят когнитивното увреждане на първо място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *