ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са храните, които помагат при лечение на витилиго!

Витилиго е заболяване, което може да бъде неудобно и трудно за лечение.

hrani-vitiligoТова заболяване може да засегне всяка част от тялото, но се вижда най-често по лицето, ръцете, подмишниците, косата и около телесните отвори. Независимо какво лечение прилагате, изключително важно е какво ядете.

Храни, богати на витамин B12

Консумирането на храни с високо съдържание на витамин B12 може да помогне при лечение на витилиго. Дефицитът на витамин B12 води до увеличаване на хомоцистеин – съединение, което може да играе роля в унищожаването на пигментацията в определени области на тялото. Изберете храни като черен дроб, миди, пъстърва, сьомга, треска и кисело мляко, за да увеличите приема на витамин B12. Обогатените зърнени закуски също са добър източник на витамин B12.

Храни, богати на фолиева киселина

Ниските нива на фолат допринасят за влошаване на витилиго. Това означава, че трябва да включите в храната си спанак, аспержи и броколи.

Храни, богати на витамин C

Включвайки храни, съдържащи витамин С в диетата, ще подобрите състоянието си. Цитрусовите плодове като портокали, грейпфрути и лимони са отлични източници на този витамин, но и други плодове са с високо съдържание на витамин С – киви, ягоди и пъпеш. Можете да получите също и витамин C от зеленчуци като домати, броколи, картофи и червени и зелени чушки.

Храни с високо съдържание на цинк

Увеличете консумацията на храни с високо съдържание на цинк, ако имате витилиго. Едно проучване показва, че добавянето на цинк може да помогне за лечение на това състояние. Стридите са отличен източник на цинк, а също и говеждото месо, раците, свинското, пилешкото. Можете също така да приемате цинк, като ядете боб, ядки и млечни храни.

 

Намерете своя фон дьо тен

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *