ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ако страдате от акне, не яжте майонеза!

Акнето е едно от най-честите кожни заболявания, които засягат хора от всяка възраст особено тийнейджъри.

Това състояние причинява болезнени и грозни пъпки по кожата, което може да отнеме дни или дори седмици, за да се лекува, в зависимост от тежестта. Вижте защо е добре да избягвате храни като майонеза, съдържащи незнайно какви мазнини.

Основната причина за акне е свръхпроизводството на себум – продукт, който тялото произвежда, за да овлажнява кожата ни. Когато себумът се смесва с мъртвите кожни клетки редовно, там се образува мек накрайник, който се натрупва в порите на кожата и води до локализирана бактериална инфекция. Тази инфекция причинява пъпка, бяла глава, черна глава, киста или възелче. Хормоналните промени, особено по време на пубертета или бременността, могат да предизвикат акне. Също така то се предизвиква и от медикаменти, използването на грим или други продукти за грижа за кожата, които съдържат съставки, които запушват порите.

Майонезата

Тя е кремообразна смес, която си слагате на сандвича или в руската салата. Тази емулсия съдържа 65% растително масло, плюс яйца, малко оцет или лимонова киселина и сол. И това е така, ако е приготвена у дома, а за тази в магазина – само Господ знае! Във всички случаи съдържа мазнина и поне яйчен прах плюс другите боклуци – консерванти, оцветители и няколко десетки „Е-та”. Същото се отнася и за стотиците модели готови сосове, които се продават в шишенца и са много вкусни върху сандвичите ви или като дресинг за салата.

Диета

Храните с висок гликемичен индекс, млечните продукти и мазните преработени боклуци имат много голям потенциал да увеличават акнето.

Препоръки

Ако забележите, че акнето ви се влошава след като сте яли майонеза или подобна смес – може да имате алергия към някоя от съставките, които тя съдържа. Тогава ще се справите най-лесно – спирате да ядете майонеза.

 

Още 6 неща, които не знаете за майонезата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *