ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИБУМЕНТОЛ гел / IBUMENTOL gel

Съдържа ибупрофен, левоментол, етанол, пропилен гликол, карбомер интерполимер, диизопропаноламин, вода.

ibumentolПредназначение

ИБУМЕНТОЛ е лекарствено средство за външно приложение под форма на гел, с чиято помощ се облекчават болка и повишена температура. Активните му съставки ибупрофен и левоментол оказват комбинирано въздействие, като обезболяват, редуцират и възпират възможни възпалителни процеси. Съдържащият се ментолов компонент охлажда третираните участъци на кожата, като допълнително неутрализира болезнената симптоматика. Продуктът е добър при хронични ревматични и мускулни болки, както и при състояния след битови и спортни травми – навяхване, изкълчване.

Как се приема

Лечебният гел се нанася върху болезнените точки и се втрива с леки движения до пълно абсорбиране. Максималната еднократна доза е стълбче до 4 сантиметра, не повече от три пъти дневно. Между отделните приложения следва да се спазва интервал от минимум 4 часа. При добро приемане ИБУМЕНТОЛ се прилага нормално до 14 дни.
Този продукт не се препоръчва при пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания.

Възможни нежелани ефекти

Третирането с ИБУМЕНТОЛ може да причини кожни реакции – сърбеж, обриви до образуване на мехури, малки кръвоизливи. Подобни реакции налагат спиране на медикамента и консултиране със специалист.

Съобщавано е за алергични реакции със затруднено дишане и подуване на лицето и гърлото. Има данни за въздействие върху стомашно-чревния тракт с болки и проблемно храносмилане.

Активната съставка – ибупрофен, може да причини негативни ефекти при възрастни и пациенти със заболявания на черния дроб и бъбреците.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не се препоръчва за деца на възраст под 12 години, бременни и кърмачки.

ИБУМЕНТОЛ не е вашият лекарствен препарат, ако имате алергия към някоя от съставките му, страдате от чернодробно или бъбречно заболяване, имали сте пристъпи на астма или тежко белодробно увреждане.

Гелът е предназначен единствено ЗА ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ. Не използвайте ИБУМЕНТОЛ в близост до очите или лигавици, както и при наранена или възпалена кожа.

Въздействие с други медикаменти

Избягвайте паралелното приложение на ИБУМЕНТОЛ с други лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни средства, както и с обезболяващи и понижаващи температурата. Комбинирането носи риск от проява на негативни лекарствени реакции. Информирайте личния си лекар, ако приемате подобни препарати и се налага да приложите ИБУМЕНТОЛ.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *