Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лапароскопията е висшият пилотаж в хирургичната интервенция

Във ВМА с помощта на лапароскопията оперираха за 12 минути язви по хранопровода на пациент

В хирургично отделение по време на операция се води борба на живот и смърт. Атмосферата е много напрегната и много са важни уменията на хирурга, тъй като от неговите ръце зависи живота на пациента. Във ВМА София, операциите са под наблюдение и хирургът се стреми да даде всичко най-добро от себе си. Хирурзите пипат много убедително, защото ги гледат 50 техни колеги от други болници. Когато работят с лапароскопска интервенция те се стремят да не сгрешат и да дадат всичко от знанията си, така се учат и другите чрез тях, пише в. „Доктор” от интервю във ВМА с хирурзите.  Лапароскопията е един щадящ за пациента метод и много прецизен за работа в тялото на човека.

лапароскопия
Във ВМА с помощта на лапароскопията оперираха за 12 минути язви по хранопровода на пациент

На пациент на 50 години са оперирали варикозни язви по хранопровода. От 4 дни е повръщал кръв и е установено, че има язви, които трябва да се премахнат, за да се спре кървенето. Това е мнението на специалистите. Болният е страдал от цироза на черния дроб и е бил лекуван в друга болница, казва хирургът Иван Сираков. При тях той постъпва заради усиленото кървене и го оперират за предотвратяването му. Преди това е бил 16 часа в реанимацията. В операционната във ВМА му вкарват през устата гастроендоскопичен уред за наблюдение на вътрешностите. Пациентът е под пълна упойка и операцията се провежда много прецизно. След нея той няма да може да се храни в продължение на едно денонощие и ще усеща само леко дразнене на мястото на оперираните язви в хранопровода си. Там мястото е наранено и трябва да зарасне. Три дни пациентът трябва да остане в болницата под наблюдение, след което може да бъде изписан. Операциите са скъпи, пациентите си плащат само консумативите.

Лапароскопията е хирургична интервенция завършва успешно и е протекла за 12 минути без да има никакви усложнения.

По подобен начин протича операцията и на друга пациентка на 67 години с камък в жлъчния мехур. Постъпила е също по спешност и след 3 дни ще е изписана след 3 дни. Методът е много щадящ за пациента и е под пълна упойка, защото може да мръдне и да се получи нараняване на места из тялото му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *