Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво се използва маслото от мирта?

Маслото, добито от този вечнозелен средиземноморски храст, има противовъзпалително действие и се прилага при проблеми с дихателната система

мирта

Използва се при настинка, но и при по-сериозни заболявания като бронхит, пневмония, туберкулоза. Има свойството да намалява вредите от тютюна при пушачите. Маслото от мирта намира външно приложение под формата на компреси – намалява отоците на краката вследствие на разширени вени, укрепва стените на кръвоносните съдове и ги прави по-еластични. То се използва за аромотерапия, тъй като понижава нервната възбудимост и подобрява устойчивостта на стрес. Заради антисептичното си действие маслото от мирта се прилага при рани. То е съставка в продукти против пърхот и за укрепване корените на косата.

Масажът с масло има благотворно въздействие върху кожата. Може да се приготви и отвара от мирта. Тя се препоръчва при оплаквания от храносмилателната система – стомах, дванадесетопръстник, черен дроб, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *