ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Зехтинът лекува хората още от времето на Христа

Маслината се споменава в Библията повече от 40 пъти и е едно от първите дървета, описани в Светото писание

 

зехтин

Маслото от маслина (или зехтинът) от древни времена се прилага като лекарство. Вярването, че то дава сила и младост било разпространено в целия античен свят. Освен като хранителен продукт зехтинът се използва и като балсам при лечението на рани. Тази храна-лекарство поддържа сърцето здраво, а артериите – чисти. Отличен ефект има 8-седмичната диета – по две супени лъжици зехтин всеки ден. Три лъжици дневно се препоръчват при хипертония – може да се използват като добавка към салата например. Положително се повлияват и хората с диабет тип 2. Зехтинът е чудесно слабително средство за по-продължителен период – вземат се 2 лъжици вечер преди лягане. Той действа като противоотрова при отравяне с гъби. До идването на лекаря може да приемете смес от активен въглен на прах и зехтин. Продължителната употреба на маслиновото масло – по 2 лъжици на ден, облекчава неразположенията при язва. Външно зехтинът се прилага против косопад и напукване на кожата, като се нанася с памучен тампон на тънък слой.

За да извлечете максимални ползи от него, трябва да го съхранявате на тъмно и хладно място, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *