Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъжете – колкото по-красиви, толкова по-умни?

Изследователи открили, че за да се определят интелектуалните възможности на мъжа, трябва просто да погледнете лицето му

 

красив мъж

При това чешки изследователи твърдят, че в случая с жените това не е работи.

„Способността точно да се оценява интелектът на другите е крайно важна способност във всекидневното социално взаимодействие, която трябва да има важни еволюционни последствия“, пишат изследователите. Екипът използвал статистическите изображения на лицата на 40 мъже и 40 жени, за да установят може ли да се оценят интелектуалните способности на основата на физиогномически характеристики. Нивото на IQ на хората от снимките било определено предварително. В резултат и мъжете, и жените били в състояние точно да оценят интелекта на мъже само по снимката.

Тези резултати показват, че за да се оцени реалният интелект на мъжа, е достатъчно просто да погледнеш
лицето му, макар че, съдейки по всичко, тази оценка не се базира на формата на лицето, твърдят те. При това изследователите подчертават, че жените са много по-голяма загадка.

Няма обяснение как хората успяват да определят интелектуалните способности на мъжете. Но била изказана хипотезата защо тази способност не работи при представителките на прекрасната половина на човечеството. Според учените стремежът на първо място да се оцени привлекателността им може да влияе на човешкия мозък и да пречи да се даде точна оценка на интелекта на жените.

Изследването показало, че хората са склонни да свързват определени черти на лицето с висок интелект. Изследователите съобщават, че докато много външни характеристики не представляват нищо друго освен културен стереотип, има някои все още неизвестни визуални подсказки, помагащи на хората да направят верния извод, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *