ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Генитален херпес

sn-4Оплаквания

По лигавицата на половите органи и евентуал­но по ануса се появяват интензивно зачервява­не и подпухване и многобройни плоски мехурче­та, които са съсредоточени на групи и поняко­га се сливат. След падане на кожичката мехурче­тата се развиват в болезнени язви. Често лим­фните възли в свивките на слабините са увели­чени, понякога съпроводени от общи болестни усещания, лека треска, проблеми при уриниране. След няколко дни отворените места заздравя­ват, рядко се стига до по-големи язви.

Причини

Причинители на заболяването са херпес симплекс-вируси от тип I и тип II. След първата ин­фекция те се спотаяват в тялото. Когато имунната защита на организма отслабне, те отново стават болестотворни – при треска, наранявания, слънчево облъчване, стомашно- чревни смущения, менструация.

Риск от заболяване

15% от населението в Европа (70% в Африка) са развили антивирусни тела в резултат на инфек­ция с херпес симплекс. При повечето хора имун­ната система успешно блокира тези вируси, та­ка че те да не могат да се проявят болестотворно. Само при един процент от инфектира­ните типичните мехурчета се появяват отно­во и отново. Това инфекциозно заболяване не е сравнимо с другите болести, преносими по по­лов път, дори когато първичната инфекция е станала при полов контакт.

Възможни последици и усложнения

При мъжете могат да възникнат неспособност за уриниране, запек и ерекционни смущения. Гениталният херпес подобно на устния херпес може да се пренася далече на други места по ко­жата и да засегне и очите. В резултат се полу­чават ръбци по конюнктивата или роговицата. В редки случаи, когато имунната система е мно­го отслабена, като например при левкемия, гениталният херпес може да се съчетае с възпаление на мозъка (енцефалитен херпес). Тогава настъп­ват треска, главоболие, скованост в тилната област, повръщане и светобоязън.

Профилактика

Предпазване от инфектиране при полов акт с презерватив.

Нужда от лекарска помощ

При поява на описаните симптоми.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Приемането на ацикловир (Zovirax) на таблетки, венозно или nog формата на мехлем облекчава оплакванията, намалява разпростра­няването на мехурчетата и спомага за по-бър­зото им оздравяване. Медикаментът може да се прилага и профилактично при по-чести ин­фектирания, облекчава тежката форма на пов­торенията на болестта, но не може да премах­не латентната инфекция.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *