ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инфекции с хламидии и урея-плазма

Оплаквания

При жените: Чести позиви за уриниране и за­труднено уриниране, болки вдолнатачаст на ко­рема и при полово сношение, слабо течение от влагалището, леко възпаление на пикочния канал и на маточната шийка. Повечето жени не забе­лязват инфекцията.

При мъжете: Между седмия и четиринадесетия ден от инфекцията затруднено уриниране при много силни позиви, пронизване в пикочния канал, слузесто-гнойно течение. Често сутрин отворът на пикочния канал е слепнал.

Рядко при орален секс се развива възпаление в ус­тата, а при анален секс – възпаление на правото черво.

Причини

Около половината от често срещаните и по-рано наричани възпаления на пикочния канал и половите органи се дължат на инфектиране с хла­мидии, а по-голямата част от останалите – на инфектирането с урея-плазма.

Риск от заболяване

Пренасяните по полов път инфекции са често срещани заболявания.

Възможни последици и усложнения

При жените: Най-честата последица е възпале­ние на коремната кухина. Възможно е да се стиг­не до стерилитет вследствие на инфекция на маточните тръби.

При мъжете: Тази инфекция е най-честата при­чина за възпаление на надсеменниците и на прос­татата преди 35-годишна възраст.

Внимание: Обикновено при всеки двама от три­ма инфектирани оплакванията изчезват след около четири седмици и без лечение. Но заболя­ването може да стане хронично. Може да се стигне до болезнено възпаление на таза, безпло­дие и коремна бременност.

Профилактика

Предпазване от инфектиране чрез използване на презервативи при полово сношение.

Нужда от лекарска помощ

При поява на оплакванията вие и вашият сексу­ален партньор трябва да се прегледате при ко­жен лекар.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

При нормално протичане на заболяването е дос- татъчно лечението с тетрациклин в продълже­ние на две седмици, при усложнения и повтаря­не на болестта лечението трябва да продължи четири седмици. Поради опасност от заразява­не инфектираните трябва да се въздържат от полови контакти до пълното си оздравяване. Сексуалните партньори също следва да бъдат прегледани, ако е необходимо и лекувани. След три месеца се провежда контролен преглед. Це­лесъобразно е профилактично да се лекуват и хората, които са в контакт със засегнатите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *