ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Трихомониаза (инфекция с трихомонади)

Оплаквания

При жените: Парене във влагалището, възпале­ние на влагалището, зеленикаво-жълто тече­ние, усещане за рана във вулвата, болки при ури­ниране.

При мъжете: Често мъжете изобщо не забеляз­ват инфекцията с трихомонади. Понякога рано сутрин някои имат млечисто течение от пикочния канал, парене, пронизване и гъдел в пикочния канал, подмокряне.

Риск от заболяване

Трихомонадите принадлежат към най-широко разпространените паразити в Европа. Те се пренасят предимно по полов път, по-рядко посред­ством топла минерална вода, сауна, тоалетни или хавлиени кърпи. Инфекция с трихомонади се среща и при малки деца – вероятно инфектира­ни от избърсващи принадлежности на възраст­ните.

Трихомонадите се откриват по-рядко при мъже­те, отколкото при жените, повече от 20% от които се инфектират през половата зрялост на своя живот.

Възможни последици и усложнения

При жените: Хронични възпаления на вагината, възпаление на жлезите на срамните устни, възпаление на пикочния мехур.

При мъжете: Възпаление на главичката на пени­са и на простатата жлеза.

Профилактика

Използване на презерватив при полови сноше­ния за предпазване, достатъчна хи­гиена.

Нужда от лекарска помощ

Когато се появят описаните по-горе симптоми.

Самолечение

Не можем да си помогнем сами.

Лечение

В повечето случаи е ефективно лечението с ме­дикаменти, съдържащи метронидазол (Arilin, Clont, Flagyl, Trichex).

Внимание: Дори когато единият от партньори­те няма никакви оплаквания, той или тя също така непременно трябва да взима медикаменти­те. В противен случай съществува опасност от повторна инфекция.

Важно: Споменатите лекарства не бива да се приемат през първата трета от бременност­та както и по време на кърмене. През тези пе­риоди могат да се прилагат само вагинални све­щички с действащата субстанция клотримазол (Canestan) или нитрофуранцион (Nifuratel). В повечето случаи по този начин не се постига оздравяване, но затова пък намаляват оплакванията.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *