Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-ефикасните начини за лечение на инфекция на пикочните пътища

Винаги е по-добре да премахвате болестите с природни средства, отколкото с антибиотици.

Повечето естествени лекарства не изискват рецепта – те могат да се прилагат у дома. От пиенето на много вода до добавянето на добри бактерии с пробиотици, тези вътрешни средства за защита могат да помогнат за облекчаване на мъчителните симптоми при инфекция на пикочните пътища.

Пийте много вода

Едно от първите неща, с които трябва да започнете лечението си при инфекция на пикочните пътища, е да пиете много вода. Веднага отидете на чешмата, източете хубаво водата, напълнете голяма тенджера и сложете на котлона да заври. Най-добре се пие леко топла вода – така че оставете преварената вода да изстине и започнете да пиете на всеки половин час по една чаша. Би трябвало за няколко часа да облекчите симптомите, защото ще започнете да измивате бактериите от пикочните канали чрез уриниране.

Пийте сок от червени боровинки или вземете лечебни хапчета с червена боровинка

Сокът също помага да се отмият бактериите и пречи да се залепват на стената на пикочния мехур, така че може да бъде ефективен за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища.

Заредете се с витамин С 

Витамин C прави урината по-кисела, което унищожава бактериите в пикочните пътища. Ако имате каквато и да е активна инфекция в организма си – веднага започнете да пиете три пъти на ден по 500 мг (5 хапчета от обикновена опаковка) витамин С.

Приемайте повече добри бактерии – пробиотици

Кисело мляко съдържа пробиотици, които са добри бактерии, а те помагат да се предпазите от лошите бактерии, които причиняват инфекциите. Винаги е добра идея да се яде кисело мляко редовно, но това е особено важно, когато сте на лечение с антибиотик за лечение на инфекции на пикочните пътища, което може да унищожи природните добри бактерии на тялото ви. Трябва да намерите кисело мляко с живи активни култури или да вземете пробиотични хапчета или капки.

Успокояване на болката с топлина

Направете си топъл компрес (например бутилка с топла вода, увита в мека памучна кърпа) като го поставите ниско под корема за 15 минути. Пак загрейте  водата в бутилката и повторете загряването.

Не пийте и не яжте дразнители 

Неща като кофеин, алкохол, пикантни храни, никотин, газирани напитки и изкуствени подсладители могат да раздразнят пикочния мехур и лечението в този момент се затруднява. Така че спрете консумацията на тези храни и напитки, докато се лекувате. Пийте само преварена или минерална вода и билков чай, за да увеличите уринирането.

Превенция и лечение на цистит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *