ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тумори на бъбрека и пикочния мехур

Оплаквания

Първият признак най-често е кръв в урината.

Причини

Не са добре известни. Продължителната злоу­потреба с обезболяващи средства и пу­шенето благоприятствуват възникването на тумор в бъбрека или мехура.

Риск от заболяване

Тумори на бъбрека и мехура се проявяват най-често при хора над 50 години, като мъжете се засягат много по-често от жените. За пушачи и хора, които в продължение на години редовно са вземали обезболяващи медикаменти, рискът от това заболяване се повишава.

Възможни последици и усложнения

При нелекуване – разпространение на туморните клетки и в други части на тялото.

Профилактика

Престанете да пушите. Обез­боляващи средства да се приемат само за крат­ко.

Необходимост от лекарска помощ

Веднага след като усетите споменатите оплак­вания. При съмнение за тумор лекарят ще про­веде редица изследвания (ултразвук, рентген).

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Рак на бъбрека

Рано откритият рак на бъбреците в много слу­чаи може чрез операция и медикаменти да бъде излекуван напълно. Тъй като обаче засегнатите търсят лекаря често много късно, когато вече не могат да бъдат оперирани, степента на пре- живяемост е относително ниска.

Рак на пикочния мехур

При ранно откриване ракът на пикочния мехур може да бъде излекуван напълно с помощта на операция, облъчване и медикаменти. В тежките случаи се налага евентуално пълно отстранява­не на мехура, моделиране на изкуствен изход за урината и носенето на „торбичка за урина“ до тялото.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *