Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разберем дали детето има мигрена?

Консултацията със специалист невролог е задължителна

дете главоболие

Мигрената се диагностицира трудно при децата. Може да се определи погрешно като заболяване на синусите, търсят се проблеми в зрението или се хвърля вината върху алергията. Добре е в началото да наблюдавате детето, но не прекалено дълго време. Разпитвайте го, разговаряйте с лекар предварително, преди да сте завели и детето.

Предвид факта, че детето не може да осъзнае състоянието си, нито да го обясни, особено когато мигрената се появи за първи път, ролята на родителите в услуга на правилната диагноза е голяма.

Ако имате съмнения, че детето ви развива мигрена, наблюдавайте го и водете дневник за кризите, събитията преди появата им, сериозността и продължителността. Отбелязвайте дали детето се крие от светлината, търси тихо място за почивка, губи равновесие, става ли му лошо в колата. Тази информация е важна за специалистите и ще им помогне в откриването на заболяването, ако го има.

Мигрената не се лекува, но може да бъде овладяна и третирана успешно. Стига да е под медицинско наблюдение, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *