Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С кои билки се лекуват стомашни проблеми?

Всяка от тези билки има лечебни и магически свойства. Вижте ги!

Омайниче – Geum urbanum

Други имена:  златна звезда, звезда на Земята, бенет, гребник, зайча стъпка.

Лекарствени свойства:  Използва се за диария, дизентерия, възпалено гърло, студени тръпки, треска, кръвоизливи, главоболие и стомашно дразнене.  Отварата се приема студена и се прави от 15 грама корен на прах с един литър вряща вода. Пречиства черния дроб.

Maгически свойства:  Използва се за прогонване на злите духове. Подобрява мъжествеността. Носи защита. Неговият елемент е огън, а планетата му е Юпитер. За да изгоните злините се взема цяло растение с корена, реже се и се изгаря в къщата, която пречиствате.

Използване в бита:  За ароматизиране на бира и за защита срещу молци.

БосилекOcimum basilicum

Други имена:   базил, американски росен, царска билка.

Лекарствени свойства:  билката се използва за лечение на стомашни спазми, свързани с отделяне на газове и гадене.

Maгически свойства:  Неговата планета е Марс, елементът е огън. Босилекът е свързан с мъжествеността, огъня, драконите и скорпионите. Той представлява защита, страст, сила и смелост. Използва се като тамян в ритуали при погребения или помени за починали.

Поръсете с отвара от босилек спящата ви половинка и той ще ви бъде верен. Носете в портфейла си изсушен стрък, за да привлече пари.

Етеричното масло от босилек насърчава растежа на косата, ако масажирате скалпа си с него редовно. Действа добре за заспиване.

Използва се и като подправка – това е вкусна кулинарна билка.

Зърника – Rhamnus cathartica

Други имена:  бодлив зърнастец, слабителна зърника, слабителен зърнастец.

Лекарствени свойства:  Може да бъде слабително. Сокът от плодовете е очистително за деца при варене и се смесва с джинджифил и захар.

Maгически свойства:  Представлява женственост, оказва защита, използва се при екзорсизъм, сбъдване на желания и правни въпроси. Нейната планета е Сатурн, елементът е вода.

Репей – Arctium Lappa

Други имена:  бутрак, кущрява, лепка, лопуш.

Лекарствени свойства:  Помага за пречистване на кръвта. Корените и семената могат да се пият като отвара, която е полезна за циреи, скорбут, ревматични и ставни болести. Не се пие от бременни жени.

Maгически свойства:  Представлява изцеление, закрила и женственост. На тази билка планетата е Венера, а елементът е вода.

 

Жесток домашен крем против целулит!!!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *