Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мога ли да победя алергията тази пролет?

Този въпрос вълнува все повече хора особено през пролетните месеци, но малко от тях знаят, че е важно да започнат профилактика още в началото на март

алегия

Статистиката сочи, че над 40% от населението страдат от някаква форма на алергия, като алергичният ринит (сенната хрема) е едно от най-разпространените заболявания от този тип. Ето защо в следващите редове ще намерите няколко лесни и практични стъпки, които ще ви помогнат да спечелите предстоящите сражения с болестта.

Сигурно сте забелязали, че симптомите ви се обострят горе-долу по едно и също време на пролетта или лятото. Ако сте правили и специализирани изследвания, Вероятно сте наясно и кои са точно видовете полени, които предизвикват вашата алергична реакция. За да сте информирани, може да използвате специално създадения сайт alergii.bg, където ще откриете подробен поленов календар с данни кога цъфтят опасните за вас растения. Така ще бъдете с няколко хода напред, като знаете кои са най-рисковите дни за вас и кога трябва да бъдете особено внимателни.

Да обсадите врага, означава да знаете как да намалите неговото вредно влияние върху качеството ви на живот. В повечето случаи имате два варианта за това. Традиционният – антихистаминови препарати, които обаче само ще го отслабят временно, а за вас ще останат неприятните последици като сънливост, силна отпадналост и лоша концентрация. Изненадващият-силата на растенията и цветята, които напълно естествено и безопасно може отново да ви върнат нормалното дишане, да спрат досадните сърбежи, кихане и сълзене. Три са растенията, които може да са ваши верни съюзници: галфимия, кардиоспермум и луфа. Тези три растения се произвеждат катохомеопатична комбинация от Немския хомеопатичен съюз под името ринитал. Същественото предимство на ринитала е, че може да се приема и профилактично (3 пъти по 1 таблетка на ден още преди появата на полените, най-добре още от края на февруари), както и за лечение (на всеки час по 1 таблетка до 12 пъти на ден).

Добре е да знаете, че повишената слузна секреция се свързва с дейността на муцините (това са слузни вещества, които се отделят от кожата и от лигавиците с протективна цел). За тях пък в нашия организъм отговаря минералната сол натриев хлорид. Да, оказва се, че добре познатата ни готварска сол може да бъде вашето изненадващо оръжие срещу сенната хрема, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *