Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откриха растения, които съдържат вещества ефективни срещу някои видове рак

Растения с лечебни против някои видове рак свойства, които не се влияят от лекарства са открити в Африка

В някои лечебни растения в Африка, ползвани отдавна от местната народна медицина, съдържат вещества способни да убиват устойчиви на лекарства видове рак. До този извод са стигнали изследователи от Германия с професор Томас Еферт и от Камерун с доктор Виктор Кеуте, биохимик, пише medicaldaily.com.

Професор Еферт от университета Йоханес Гутенберг в Майнц, каза, че активните вещества в някои от традиционните африкански лечебни растения могат да бъдат способни да убиват туморни клетки, които проявяват устойчивост на повече от едно лекарство. Те могат да бъдат отправна точка за нови методи на терапия на ракови заболявания, специално за такива, които не се повлияват от лекарства против рак с химиотерапия.

лечение на рак
Нови открития при борбата с рака

Години наред са били провеждани изследвания в търсене на възможни медицински приложения срещу рак от различни растения в Камерун в Централна Африка. Те се спрели на растенията див пипер, бодлив гигантски глобус, етиопски пипер и спеарграс.

Професор Еферт и д-р Виктор Кеуте от Университета на Дшанг в Камерун, установили, че 4 вида бензофенони в африканските лечебни растения, естествено срещани са способни да спрат разпространението на резистентните видове ракови клетки. Тези вещества подлежат на допълнителни лабораторни изследвания, за се да потвърдят техните лечебни ефекти.

Щамове на рак резистентни към повече от едно химиотерапевтично лекарствено средство се наричат мулти-лекарствени резистентни щамове. Те са много по-трудни за лечение и са по-смъртоносни от другите видове рак. Макар че някои видове лекарства успяват да преодолеят защитата им с по-високи дози те са също така вредни и опасни за живота на пациентите и дават странични ефекти. Тези мулти-лекарствени резистентни щамове са опасни с това, че развиват резистентност към повече от един механизъм на борба с тях.

Професор Еферт обясни, че вече са намерили цяла поредица от бензофенони и други фитохимикали, които са способни да преодолеят техните механизми на резистентност и по този начин се откриват много нови възможности за продължаване на изследванията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *