ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-ефективните, лесни и евтини рецепти за домашни шампоани прочетете ТУК!

Ако не искате да си посипвате косата с пепел или да използвате киселомлечни продукти, както са го правели в древността, опитайте следните рецепти за домашни шампоани

домашен шампоан

Отдавна е известен методът за миене на косата с кокоши жълтък. При това той може да се смесва с различни компоненти: кисело мляко, мед, лимонов сок, масло и т.н.

За сухи коси смесете 1 жълтък с 1 с.л. зехтин, втрийте в главата и измийте. Проблемът е, че косите трудно се отмиват, но затова пък резултатът е великолепен.

За мазни коси е подходяща горчицата: на 2 л вода добавете 1 с.л. прах, размесете добре и измийте главата.

Натопете парче хляб в гореща вода до състояние на кашица, претрийте през сито до еднородно състояние, втрийте в главата и след това измийте добре.

Несъмнено натуралните средства са много полезни за кожата на главата, те укрепват косите и им дават сила. Но те имат и един съществен недостатък – косите изглеждат немити.

Вторият им недостатък е, че бързо се развалят, затова трябва да се приготвят веднага преди приложение.

Можете да си направите и шампоан на сапунена основа, като принципът е подобен с приготвянето на сапун в домашни условия. Ще ви е необходима сапунена основа, която можете да купите в магазин или в интернет, плюс 20% разтвор на сол (2 г сол на 10 мл вода).

Основата се нагрява до 30 – 35°С на водна баня, добавя се разтворът (не повече от десета част от теглото на основата). Сместа може да се обогати с екстракти от билки, растителни и етерични масла, течни витамини. Готовият шампоан се налива в подходящ съд.

Мненията за шампоаните, приготвени в домашни условия, са противоречиви. Вероятно крайният резултат зависи от качеството на съставките и състоянието на косата. Но във всеки случай си струва да се опита, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *