Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стресът не винаги е враг на здравето

Едва ставате сутрин от леглото, цял ден ходите като зомбирани, а нощем, независимо от колосалната умора, ви мори безсъние?

 

стрес

Всяка дреболия ви дразни? Опитвате се часове наред да се съсредоточите, за да свършите някаква дреболия? Вероятно организмът ви е подложен на хроничен стрес и вече не е в състояние да се справи с него самостоятелно.

Най-простият начин да победите стреса е да отстраните неговия източник. Но, уви, в нашето съвремие е практически невъзможно да се избавим от стресогенните фактори. Но можем да се опитаме да минимизираме вредата, която нанасят те на организма.

Първо трябва да е ясно, че стресът сам по себе си не е враг на човека, а по-скоро обратното. Той всъщност е механизъм, изработен в резултат на еволюцията, който ни помага да мобилизираме всичките си сили в критични ситуации. По-опасното е, че ние дори не се опитваме да победим стреса, а се стараем да се адаптираме към него. Стресът стана постоянен фон в живота ни и започнахме да го възприемаме като нещо неизбежно, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *