ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Авокадо – плодът на любовта

Този екзотичен плод е изключително вкусен и има множество полезни свойства за здравето

авокадо

Но често тези, които са на диета, го пренебрегват, защото е богат на мазнини. Ново изследване доказва, че авокадото всъщност трябва да е част от менюто на всеки отслабващ.

Изследване на екип от университета „Лома Линда“ в Калифорния, публикувано в Nutrition Journal, проследява чувството на ситост при пациенти с наднормено тегло. Изследва се след колко време се появява чувството на глад след прием на различни продукти. Изненадващо набеденото за неподходящо при диети авокадо дало чудесни резултати. При хора, които добавяли по половин авокадо към обяда си, чувството за ситост се увеличавало значително – при 40% от изследваните за повече от три часа, а при 30% за повече от пет часа.

Разбира се, необходими са още изследвания, за да се докаже официално твърдението, че авокадото стопира чувството за глад за дълго време, но учените са оптимистични, че авокадото дори може да се окаже по-ефективно от досегашните методи да се пие чаша вода или да се яде ябълка преди хранене. Те препоръчват на всички желаещи да похапват по четвърт авокадо петнайсетина минути преди обяд и преди вечеря. Целта е да не изпитвате прекалено силен глад, да ядете по-малко количество и след това за по-дълъг период да се чувствате сити. А ако го добавите към стандартна диета, смята се, че то ще ви помогне по-лесно да се справите да не изпитвате пристъпи на силен глад и по-бързо да достигнете до желаните резултати, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *