ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каркаде за добро настроение и здрави коси

Каркадето е прекрасна тонизираща напитка с наситен рубинов цвят

 

каркаде

В Египет и в много други горещи страни го смятат едва ли не за панацея, спасяваща от всички болести. Но далеч не всички знаят; че студеното и горещото каркаке имат диаметрално противоположно действие и различни свойства.

Каркаде е названието на напитката, която се прави от сушените листенца и цветове на хибискус сабдариф,
наричано още розела, както и суданска или китайска роза. Съдържа много полезни за организма микроелементи. Благодарение на магнезия има леко успокояващо, сънотворно и спазмолитично действие, нормализира обмяната на веществата. Калцият и фосфорът способстват за укрепването на костите, зъбите и косите, а желязото предотвратява анемията.

В каркадето има и много витамини: А, С, РР и от групата В, което способства за укрепването на стените на съдовете, помага при авитаминоза, стабилизира нервната система, защитава от стрес и повишава настроението. Освен това напитката съдържа и полезни за организма киселини, които предотвратяват възникването на холестеринови плаки и предпазват от простудни заболявания.

Целият комплекс от микроелементи, витамини и киселини влияе благотворно върху главния мозък, затова напитката се препоръчва в моменти на усилена интелектуална дейност, при хронична умора и стрес, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *