ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рак на пениса

Оплаквания

По главичката или препуциума се появяват чер­вени възелчета или втвърдявания, които мок­реят или леко кървят. Те могат да бъдат приз­нак за сифилис, но да насочват и за рак. Възпаления по тялото на пениса, които не се ле­куват или лошо миришещо, гноевидно течение при наличие на стеснение на препуциума, са приз­наци на рак.

Причини

Една от причините за рак се смята секретът, който се събира под препуциума (смегма). Оста­налите фактори, които трябва да се прибавят, за да се развие рак, са неизвестни.

Риск от заболяване

Ракът на пениса съставлява два процента от злокачествените тумори при мъжете.

Рискът от заболяване нараства при недоста­тъчна хигиена на пениса: при обрязаните мъже рак на пениса се среща извънредно рядко.

Профилактика

Ракът на пениса е единственият вид рак, при който е възможна успешна и освен това проста профилактика: ежедневно измиване на препуци­ума и главичката на пениса с вода и сапун при ху­баво издърпване назад на кожата. Стеснението на препуциума лекарят би трябвало профилактично да отстрани с обрязване. Изс­ледвайте главичката на пениса всеки месец.

Необходимост от лекарска помощ

Ако забележите описаните оплаквания.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Ако ракът на пениса бъде опериран в ранния ста­дий, една частична операция на члена най-често е достатъчна, при което остава запазен чукан, който все пак е достатъчен за полово общува­не. Загубата на главичката, разбира се, е ще ви лиши от удоволствието от сексуалното общу­ване. Тъй като ракът на пениса много бавно об­разува метастази, операцията в ранния стадий може да спаси 80-90 процента от мъжете. Ако вече не може да се оперира, е възможно лечение с лазер. В напредналите случаи, когато са въвле­чени и лимфните възли, след операцията е целе­съобразно лечение с противоракови средства (химиотерапия).

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *