Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 билки за лечение на тревожност и пристъпи на паника

Като допълнително или алтернативно лечение при пристъпи на паника или тревожност можете да включите няколко билки.

Те се приемат във вид на чай, екстракт или тинктура, според това какъв ефект искате да постигнете.

Лайка

Ако сте изнервени, чаша чай от лайка може да ви помогне да се успокоите. Някои съединения в лайката (напр. Matricaria recutita) се свързват със същите мозъчни рецептори, както валиума.

L-теанин (или зелен чай)

Изследванията показват, че L-теанин помага за ограничаване на сърдечната честота и кръвното налягане, както и намалява тревожността.

Хмел

В него се съдържа успокоително съединение – летливо масло. Тази билка ползвайте като екстракти, тинктури и като ароматерапия с възглавници от хмел.

Маточина

Носи името на гръцката дума за „пчелен мед“, маточината (Melissa Officinalis) е била използвана още от Средновековието за намаляване на стреса и тревожността и подпомагане на съня. Продава се като чай, капсули и тинктура. Тя често се комбинира с други успокояващи билки като хмел, лайка и валериан.

Пасифлора

Независимо от името, тази билка няма да ви помогне в любовта. Това е успокоително. Германското правителство е одобрило билката за използване при нервно безпокойство.Често се използва при безсъние. Бъдете внимателни и не използвайте повече от една успокоителна билка едновременно и не приемайте пасифлора за по-дълго от един месец.

Лавандула

В едно немско проучване по телевизията беше показана специална формула на хапче с лавандула, което намалява симптомите на тревожност при хора с генерализирано тревожно разстройство толкова ефективно, колкото лоразепам (търговско име: Ativan).

Валериан

Някои билки намаляват тревожността без да ви се спи (като L-теанин), докато други са успокоителни. Валерианът (Valeriana Officinalis) е категорично във втората категория. Той подпомага съня, тъй като съдържа седативни съединения. Валерианът мирише неприятно, така че повечето хора го приемат по-скоро като капсула или тинктура, отколкото като чай.

 

Искате ли да станете биоградинар?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *